PLYMSPIREAS SAIJA

Reg nr SE 24758/2014

 

Vår underbara fina, kloka tjej som har gjort drömmen om kennel möjlig, bor nu tillsammans med sin dotter Libra i pensionärshem. Den som lärt oss så otroligt mycket får nu en underbar familj som ger henne mer egentid och det bästa av allt är att vi får fortsätta vara en del av hennes liv.  

E: Maijuntuvan Piiros

U: Sandlids Amber
Regnr: SE45365/2012 Regnr: SE19722/2012
HD: A HD: A
Ögon: UA Ögon: UA
Pra-prcd: Fri (A) Pompes: Fri
Pompes: Fri  

 

 IMG_0087

HD: B
ED: UA
Ögonslysning: UA 2015-08-25

PRCD-PRA: Fri (A)

Pompes disease: Hereditärt fri

MH: Godkänt med skott

 

Vår första Finska lapphund som är så underbar, med ett väldigt stort hjärta. Många gånger alldeles för smart för sitt eget bästa, och har gett matte många gråa hår, då hon är en hund som gör allt matte ber om bara hon vet VARFÖR. Och jag kan känna igen mig i henne eftersom jag är likadan. Detta är då hunden som är grunden till vår kennel som den 11 juli fick sin första kull med valpar, 5 hanar.

Hon är också den som hjälper mig lite när fåren ska flyttas eller när de är ute på vift och ska tillbaks till hagen, och eftersom hon är en smart hund så gäller det att visa henne vart hästar och får ska vara när vi flyttat dom annars tar hon själv initiativ till att flytta dom till rätt hage....Annars är Saijas passion i livet att spåra, vilket var en gråzon för mig när vi köpte Saija. Har gått kurs i kantrellsök och specialsök, jätteroligt men...kantareller ska man inte lukta på de är så äckliga! Och att matte och husse tycker dom är goda det godkänns inte.