OM OSS

 

Jag heter Katarina och bor tillsammans med min man Mats mellan Falköping och Skara på gård med 5 Finska lapphundar och diverse andra djur. Vi är båda uppväxta med hundar och jag har nog inte tillbringat långa stunder i mitt liv utan hund. 

Min dröm om en kennel startade för 20 år sedan då jag hade min Samojed Stina som fick en kull valpar, men tiden och möjligheten och framför allt avelsmaterialet har inte funnits där förrän nu.

 

Starten kom när jag köpte Plymspireas Saija sommaren 2014 och året efter, hennes halvsyster Plymspireas Zenda. Vi letade en hund som vi kunde använda lite till  vallning av fåren och även för att träna lite bruks med ,så valet föll sig naturligt på Finsk lapphund. 

 

Våren 2016 gick jag uppfödarutbildnng genom SKK, och det var så rätt, allt ramlade på plats, vill verkligen rekomendera detta till alla som en gång tänker ta en kull valpar. Och i augusti 2016 blev kennelnamnet godkänt.

 

Följer givetvis SKKs och SLKs grundregler och valparna föds och växer upp i vår hemmiljö. Målet är en rastypisk och sund hund med bra mentalitet som tycker om att arbeta men även kan koppla av med familjen. Har som krav att hundarna som används i avel ska som lägst ha Very good på utställning/exteriörbedömning, ha gjort ett BPH eller MH och godkända höfter och armbågar samt ögonlyst.

 

Jag ser gärna att mina valpköpare hjälper till att bevara rasen genom att röntga och ögonlysa sina hundar.  

 

 

 

På hemsidan kan du få lite information om hundarna, valpplaner och även lite om rasstandard, sjukdomar som finns inom rasen och lite nyttiga länkar om Finsk lapphund.