OM OSS

 

Jag heter Katarina och bor tillsammans med min man Mats  i Ugglum som ligger mellan Falköping och Skara på gård med våra hundar, mjölkkor, får, hästar och katter. Vi är båda uppväxta med hundar och jag har nog inte tillbringat långa stunder i mitt liv utan hund. Huvudansvaret för kenneln ligger hos mig men Mats finns där bakom mig som bollplank och stöttepelare. Han är den som sköter mjölkkorna och allt som hör gården till.

 

Min dröm om en kennel startade för 20 år sedan då jag hade min Samojed Stina som fick en kull valpar, men tiden och möjligheten och framför allt avelsmaterialet har inte funnits där förrän nu.

 

Vår start började när vi köpt Plymspireas Saija sommaren 2014 och året efter, hennes halvsyster Plymspireas Zenda. Vi letade en hund som vi kunde använda lite till  vallning av fåren och även för att träna lite bruks med ,så valet föll sig naturligt på Finsk lapphund. 

 

Våren 2016 gick jag uppfödarutbildnng genom SKK, och det var så rätt, allt ramlade på plats, vill verkligen rekomendera detta till alla som en gång tänker ta en kull valpar. Och i augusti 2016 blev kennelnamnet godkänt.